Afholdte Kurser & Arrangementer - Institut for Mentalisering Institut for Mentalisering

Her finder du information om tidligere afholdte kurser


Første dansk mentaliserings seminar 12. januar 2018

Institut for Mentalisering arrangerer det første Danske Mentaliserings Seminar

Sted og tid:
Aalborg Psykiatriske Sygehus 12. januar 2018, kl. 09.30-16.30

Program:
Kl 09.30 - 10.00 Morgenkaffe.
Kl 10.00 - 12.30 Mentalizing: past, present and future ved Anthony Bateman.
Kl 12.30 - 13.15 Frokost
Kl 13.15 - 14.00 Senfølger af seksuelt misbrug i barndommen: Et kvalitativt studie af mentaliseringsbaseret gruppeterapi som behandlingsmetode ved Bettina Thomassen.
Kl 14.00 - 14.30 Traumer i et mentaliseringslys ved Morten Kjølbye.
Kl 14.30 - 15.00 Kaffepause med kage.
Kl 15.00 - 15.45 Psykoterapi med evasive patienter i et metakognitivt perspektiv ved Sebastian Simonsen og Nana Lund Nørgaard.
Kl 15.45 - 16.15 Mentalisering og kroppen ved Aksel Grosen og Lone Katballe.
Kl 16.15 - 16.30 Afslutning på dagen

Oplæg/PDF'er fra dagen:

Kompasanalysen sætter retning på den fysioterapeutiske intervention

Mentalisering og kroppen

Psykoterapi med evasive

Traumer i et mentaliseringslys

Aalborg MBT Conference


Introduktionskursus i mentaliseringsbaseret Terapi 12. og 13. april 2017

Introduktionskurset henvender sig primært til medarbejdere i Region Sjælland og Region Hovedstadens psykiatri, som ønsker at få kendskab til den mentaliseringsbaserede terapimetode – MBT. Medarbejdere fra andre regioner vil komme i betragtning til eventuelt ledige pladser.

Målgruppen er tværfaglige medarbejdere i distriktspsykiatriske centre, psykiatriske klinikker og sengeafsnit med en mellemlang eller lang videregående uddannelse. Læger og psykologer er vel- komne.

På kurset introduceres til teorierne bag mentaliseringsbaseret psy-koterapi og til dens terapeutiske metoder i forhold til patienter med ikke psykotiske lidelser. MBT har rod i psykodynamisk teori og er primært udviklet til borderlinepatienter, men kan også anvendes til andre personlighedsforstyrrelser.

Se i øvrigt detaljeret beskrivelse af introduktions kursus, som kan rekvireres hos: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Praktiske oplysninger:

Dato: 12. og 13. april
Tid: kl. 9:15 til 16:00 (begge dage)
Sted: Slagelse sygehus, Foredragssalen og lokale 9. Indgang 8, Ingemannsvej 18, 4200 Slagelse

Tilmelding sker ved at udfylde nedenstående tilmeldingsblanket Tilmeldingen sendes til: kursus@regionsjaelland

Ansøgningsfrist: 24. marts 2016


Aalborg d. 28.-29. april 2016

Understanding mentalization within groups: A new perspective and practice in working in groups with difficult-to-reach patients

Oplægsholder: professor Sigmund Karterud, Institutt for Mentalisering, Oslo og kursusarrangør Lone Gerup Adamsen, Institut for Mentalisering, DK. www.institutformentalisering.dk

Det nye Institut for Mentalisering i Danmark inviterer til en spændende 2-dages workshop om mentalisering i grupper, hvor professor Sigmund Karterud, Institutt for Mentalisering, Oslo, vil afholde en workshop for psykiatere, psykologer og andre faggrupper med interesse i mentaliseringsbaseret terapi (MBT), gruppebehandling og personlighedsforstyrrelser. Workshoppen vil give en opdateret og praksisnær indføring i MBT i grupper som velegnet behandling for mange typer vanskeligheder og særligt de svære personlighedsforstyrrede patienter i psykiatrien og andre institutioner. På kurset vil der blandt andet være fokus på gruppen som træningsarena for eksplicit mentalisering, interpersonelle handlinger, turtagning og mentaliseringsbaseret arbejde med overføring og modoverføring, samt den mentaliserende holdning og hvordan MBT-G adskiller sig fra andre typer gruppebehandling, herunder gruppeanalysen. Der udstedes kursusbevis fra Institut for Mentalisering for deltagelse i workshoppen.

Sted: Aalborg Kultur og Kongrescenter, Europavej 4, 9000 Aalborg.

Dato: Torsdag-fredag d. 28.-29. april 2016 kl. 9.00-16.00 begge dage. Der er morgenkaffe m. brød og registrering kl. 8.30-9.00.

Pris: kr. 2295,- inkl. Morgenkaffe med brød, en let frokost og eftermiddagskaffe.
Max antal deltagere: 50 personer.
Tilmelding pr. mail til studentermedhjælper Katharina Kjølbye på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Samt overførsel af kursusgebyr til 6771 6531527 

 

Ved behov for overnatning har vi fået en favorabel aftale med hotellet ved siden af kongrescenteret First Hotel Europa til en pris på 855 kr. for enkeltværelse med morgenmad pr. overnatning. Hvis en benyttelse af dette tilbud ønskes, skal dette meddeles til Katharina Kjølbye Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. som vil booke et værelse.

Deadline for tilmelding d. 15.3.2016.

Ved spørgsmål kontakt Lone Gerup Adamsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.