Uddannelse og kurser

slide_image

Fem dages kursus i Mentaliseringsbaseret terapi

Specialistkursus i individuel mentaliseringsbaseret terapi, forår 2023 (5-dages kursus)

Baggrund

Deltagerne opnår indsigt i teori og grundprincipper i mentaliseringsbaseret behandling i individuel psykoterapi med voksne. Der opnås desuden viden om specifikke emner i relation til mentaliseringsbaseret terapi. Formålet med uddannelsen er at kvalificere deltagerne til at anvende principper og metoder fra mentaliseringsbaseret behandling i praksis. Der vil derfor blive lagt vægt på at skabe en overgang og sammenhæng mellem teori og deltagernes praksis gennem inddragelse af rollespil og konkrete cases.

 

I løbet af de sidste tyve år har mentaliseringsbaseret tilgang til terapi og udviklingspsykologi vundet indpas som en evidensbaseret metode. Metoden blev internationalt anerkendt efter positive resultater i forhold til klienter med borderline problematikker, men er i dag anvendt og beskrevet som en forståelsesramme i forhold til en lang række forskellige klientgrupper (Bateman, A. og Fonagy, P. 2019). Dette specialistkursus vil give en introduktion til teorien og udviklingsforståelsen samt en grundig gennemgang af, hvordan teori og begreber kan anvendes i individuel terapi. Med udgangspunkt i den mentaliseringbaserede referenceramme vil kurset gennemgå teoretiske erkendelser og træne deltagerne i mentaliseringsbaserede samtaleprincipper- og tekniker.

Det metodiske fokus er på udarbejdelse af MB caseformulering, den mentaliserende/ikke-vidende indstilling, mentaliseringsprocessen (herunder mentaliseringsdimensionerne), håndtering af non-mentalisering samt mentalisering af affektiv narrativ og relationen i både individuel og gruppeterapi, således som det er sammenfattet og beskrevet i MBT Adherence and Competence scale (Bateman 2019).

Målgruppe

10-15 psykologer og andre faggrupper (max 25%), som ønsker at opnå viden om og begyndende færdigheder i mentaliseringsbaserede principper i individuel samtaleterapi.

Indhold

Se mere her

Kvalifikation

der er søgt om godkendelse til anden teoretisk referenceramme 30 timer (12.4.4.2.3)

Tid

21/3 + 22/3 og 9/5 + 10/5 samt 6/6 2023

Sted

Kurset afholdes i Mind to Minds lokaler på Vesterbrogade 20, 3. t.v., København V.

Pris

Pris: 9.500 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og få information om nye
kurser og uddannelser